Κατηγορίες
Ανακοινώσεις

Το σκοτάδι απλώνεται…

Στην απέναντι μεριά του Αιγαίου το κράτος δείχνει το πιο απεχθές πρόσωπό του, αυτό του φασισμού. Η Γερμανία του 1930 δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Ερντογάν, η τρομοκρατία των μηχανισμών ασφαλείας είναι απόλυτη με ένα μεγάλο μέρος της τουρκικής κοινωνίας να την επικροτεί ανοιχτά. Ός@ δεν σιωπούν και παίρνουν θέση, καρατομούνται, φυλακίζονται, έρχονται αντιμέτωποι με τον θάνατο. Στο στόχαστρο βρίσκεται κατά κύριο λόγο το κουρδικό κίνημα, η αριστερά, διανοούμενοι, αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ.

Η Ε.Ε. και κατ’ επέκταση η δουλική μας κυβέρνηση της “αριστεράς” που πριν από μερικές εβδομάδες είχε καλέσει στο συνέδριο της αυτούς που σήμερα συλλαμβάνονται, ας κάνουν πως δεν βλέπουν, ας συνεχίσουν να γλύφουν τον σουλτάνο μη τυχόν επιτρέψει στους εκτοπισμένους πρόσφυγες να φτάσουν την «γη της επαγγελίας» που αυτοί διοικούν. Εμείς οφείλουμε να πάρουμε θέση.

 

Από το Κομπάνι έως το Άμεντ (Ντιάρμπακιρ), ένα τσιγάρο δρόμος

Η επίθεση εναντίον του κόμματος HDP είναι μονάχα η επιτάχυνση μιας κλιμακούμενης σύγκρουσης που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην όξυνση και την διεύρυνση του εμφύλιου πολέμου που από πέρσι τον χειμώνα μαίνεται στης νοτιοανατολικές (κουρδικές) περιοχές της γειτονικής χώρας . Ο πόλεμος αυτός ξεπερνά κατά πολύ την προσπάθεια κατάπνιξης αποσχιστικών εθνοτικών τάσεων, όπως αρέσκεται να επικαλείται το τουρκικό καθεστώς. Δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα ακόμη αιματηρό επεισόδιο στο διαρκή αγώνα των λαών ενάντια στον ολοκληρωτισμό, στον αγώνα για ελευθερία, αυτοδιάθεση, αυτονομία και αξιοπρέπεια, και δεν πρέπει για κανένα λόγο να αποσυνδέεται από τον αγώνα για δημοκρατική αυτονομία στην Β.Α Συρία.

Ο πολύμορφος αγώνας του κουρδικού κινήματος και της επαναστατικής τούρκικης αριστεράς είναι η αιχμή του δόρατος του παγκόσμιου αγώνα για μια αμεσο-δημοκρατική, οικολογική, φεμινιστική κοινωνική προοπτική και δεν πρέπει μονάχα να σταθούμε δίπλα του, πρέπει να γίνουμε οργανικό κομμάτι του.

Στηρίζουμε το διεθνές κάλεσμα αλληλεγγύης και καλούμε σε μια διαρκή καμπάνια ενδυνάμωσης του αγώνα για την Δημοκρατική αυτονομία. Καλούμε σε δράσεις παντού.

 

Λευτεριά σε στ@ς αγωνιστ@ς που βρίσκονται στα κελιά του τουρκικού καθεστώτος

Άμεση διακοπή διπλωματικών σχέσεων με το καθεστώς Ερντογάν

Παροχή πολιτικού ασύλου σε όσους/ες δραπετεύουν από την Χούντα του.

Ηράκλειο Τρίτη 8/11 – Συγκέντρωση 18:00 στα Λιοντάρια

 

Πλατφόρμα για την Αυτονομία, την Αυτάρκεια, την Ισότητα

Ηράκλειο

05 Νοεμβρίου 2016

Αφήστε μια απάντηση