Κατηγορίες
Ανακοινώσεις

Το τουρκικό κράτος διαπράττει εκ νέου βαρβαρότητες

Από τις 10 Φεβρουαρίου επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας σε δεκάδες κουρδικά χωρία στην  περιφέρεια της Nusaybin με την κατηγορία της υπόθαλψης τρομοκρατών. Από το κουρδικό χωριό των 500 κατοίκων Korukoy (Xerabê Bava), που έκτοτε βρίσκεται υπό την πολιορκία και τον έλεγχο του τουρκικού στρατού, φτάνουν νέα που δείχνουν ξεκάθαρα πως το τουρκικό κράτος ξαναπερνά στις ίδιες τακτικές που εφάρμοζε στις αρχές της δεκαετίας του 90’, όπου 3000 κουρδικά χωριά ισοπεδώθηκαν και κάηκαν και οι κάτοικοί τους εκτελέστηκαν, φυλακίστηκαν ή εξορίστηκαν.

Μέχρι στιγμής, οι μαρτυρίες λένε για πυρπολημένα σπίτια, 500 αποκλεισμένους στα σπίτια τους, 3 νεκρούς, 2 υπό εξαφάνιση και δεκάδες που έχουν υποστεί βασανιστήρια,  ενώ στα κοινωνικά δίκτυα κυκλοφορούν τα βίντεο και οι φωτογραφίες που δημοσιεύουν με θράσος οι Τούρκοι φαντάροι.

Η τακτική αυτή της συλλογικής ευθύνης δεν μας είναι άγνωστη, την εφάρμοσαν οι Ναζί μαζί με τους ντόπιους συνεργάτες τους και την βίωσαν στο πετσί τους οι κάτοικοι δεκάδων χωριών στην Ελλάδα και την Κρήτη (Καλάβρυτα, Δίστομο, Βιάννο, Ανώγεια, Βορίζα, Κάντανο κ.α) και σαν τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπίζεται τόσο από το κίνημα όσο και από όποιες δυνάμεις θεωρούν χρέος τους αυτά να μην ξαναγίνουν, ούτε στην Ελλάδα, ούτε πουθενά.

Παράλληλα η τουρκική αεροπορία βομβαρδίζει συνεχώς τα νεκροταφεία αλλά και θέσεις των ανταρτών του ΠΚΚ, παίρνοντας εκδίκηση ακόμη και από τους πεθαμένους.

Όλα αυτά γίνονται εν αναμονή τους δημοψηφίσματος για την συνταγματική αναθεώρηση στην Τουρκία,   που αφορά στην συγκέντρωση περισσότερων εξουσιών στα χέρια του Ερντογάν και του κόμματος ΑΚΠ. Τα χαρακτηριστικά του οποίου περιγράφονται γλαφυρά από τον γενικό εισαγγελέα της  Αττάλιας,  που δήλωσε ευθαρσώς πως  “Όσοι ψηφίσουν ΟΧΙ ας προετοιμάζονται να έχουν την ίδια μεταχείριση με τα μέλη του ΠΚΚ”.

Αλληλεγγύη σε όσους αγωνίζονται ενάντια στη Χούντα και το γενοκτονικό καθεστώς της Τουρκίας.

Άμεση διακοπή διπλωματικών σχέσεων με το καθεστώς Ερντογάν και παροχή πολιτικού ασύλου σε όσους/ες δραπετεύουν από την Χούντα του.

 

Πλατφόρμα για την Αυτονομία, την Αυτάρκεια, την Ισότητα

Ηράκλειο  21 Φεβρουαρίου 2017

Αφήστε μια απάντηση