Κατηγορίες
Ανακοινώσεις

Εκδήλωση “Συρία: το αίνιγμα ενός εμφυλίου”| Παρουσίαση της μπροσούρας «ΣΥΡΙΑΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ»

Σας προσκαλούμε την Παρασκευή 03/02 στις 8μ.μ. στην εκδήλωση “Συρία: το αίνιγμα ενός εμφυλίου”, όπου θα γίνει παρουσίαση της μπροσούρας «ΣΥΡΙΑΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» που συντάχτηκε στις φυλακές Κορυδαλλού από πρωτοβουλία φυλακισμένων Αναρχικών. Η μπροσούρα αυτή αποτελεί ένα δυνατό και πλήρες εργαλείο ανάλυσης αλλά και μια σημαντική παρακαταθήκη ως προς την ροή των γεγονότων από μια αντιεξουσιαστική σκοπιά.

Όπως αναφέρουν και οι συγγραφείς:
«Η εξέγερση ενάντια στο αυταρχικό καθεστώς, η ανολοκλήρωτη επανάσταση των τοπικών επιτροπών, η εμπλοκή των γενοκτονικών υπερδυνάμεων ΗΠΑ και Ρωσίας, ένας χαώδης πόλεμος όλων εναντίον όλων, η εμφάνιση του ΙSIS, το ιδιαίτερο ζήτημα των κουρδικών κοινοτήτων της Rojava, εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί και εκατομμύρια πρόσφυγες, ολοκληρωτικές συγκρούσεις και αταίριαστες (φαινομενικά) συμμαχίες και πολλοί ακόμα παράγοντες είναι τα κομμάτια ενός πάζλ το οποίο αντικατοπτρίζει τους παγκόσμιους εξουσιαστικούς ανταγωνισμούς της εποχής μας.
Κάθε επαναστατικό κίνημα οφείλει να αναλύει δεδομένα, να παίρνει θέση, να βγάζει συμπεράσματα και να συγκρούεται, πολύ περισσότερο από και για γεγονότα που γράφουν την παγκόσμια ιστορία.»

Την παρουσίαση θα κάνουν μέλη της πρωτοβουλίας φυλακισμένων αναρχικών και θα ακολουθήσει συζήτηση πάνω στα συμπεράσματα μιας επανάστασης που συνέβη δίπλα μας.

Σας περιμένουμε την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις 20:00 στην Κατάληψη Ευαγγελισμού, Θεοτοκοπούλου 18, Ηράκλειο.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση